Nieuwbouwprojecten in Zaanstad

In de prachtige Zaanstreek realiseert BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling verschillende nieuwbouwprojecten, zoals plan De Molenaer in Westzaan (opgeleverd) en Pakhuis aan de Zaan in Zaandam (in aanbouw). Maar er blijven meer nieuwe woonplekken bijkomen in Zaandam en/of de omliggende dorpen. Alle projecten van BPD in de Zaanstreek vind je terug op deze website.

image alt

De Bannehoven

De wijk Rooswijk is gebouwd in het voor de Zaanstreek zo kenmerkende veenweidelandschap. Hier komt een nieuw, groen en autoluw hart: De Bannehoven. Wonen in De Bannehoven is wonen in een waterrijk cultuurlandschap, een natuurlijk en duurzaam woongebied. Het woningaanbod in De Bannehoven is zeer divers en biedt voor elk wat wils. Het plan is bijna uitverkocht.

Bekijk De Bannehoven
image alt

Pakhuis aan de Zaan

Aan de Westzijde in Zaandam, langs de rivier De Zaan, is het project Pakhuis aan de Zaan in aanbouw. Het plan omvat 6 prachtige nieuwbouwwoningen aan de oever van de Zaan, in de sfeer van een authentiek Zaans Pakhuis. De woningen zijn reeds verkocht.

Bekijk Pakhuis aan de Zaan
image alt

De Molenaer

In Westzaan, misschien wel een van de mooiste dorpen van Nederland, ligt het nieuwbouwplan De Molenaer. Langs het Zuideinde zijn in totaal 37 luxe woningen gebouwd, binnen de historische context van de Zaanstreek, omringd door groen en water. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd. 

Bekijk De Molenaer
image alt

Noordeinde Wormerveer

Noordeinde is een nieuwe uitbreidingswijk van het dorp Wormerveer. In het nieuwbouwplan zijn 59 nieuwbouwwoningen gebouwd in authentiek Zaanse stijl; hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en semi-bungalows. Alle woningen in Noordeinde zijn verkocht en opgeleverd.

Bekijk Noordeinde Wormerveer
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Zuinig omgaan met een cultuurlandschap? Lees alles over duurzaamheid in dit gebied