De Bannehoven in Zaandijk

Rooswijk in Zaandijk krijgt een groen en autoluw hart: De Bannehoven! Een wijk waar kinderen spelen in het intieme groene hofje terwijl jij op de veranda een boek leest. Waar je even snel een boodschap doet aan de overkant of zo het achterliggende veenweidelandschap in fietst. Een plek waar je fijn en geborgen woont. Wie wil dat nou niet? Bovendien heeft dit natuurrijke en duurzame woongebied een divers woningaanbod. Dus of je nu starter bent, een gezin hebt of een gelijkvloerse woning zoekt; hier is voor ieder wat wils.

image alt

Een natuurrijke woonomgeving

De nabijheid van de Polder Westzaan, de openheid, de uitzichten: het streeklandschap dringt op een natuurlijke manier door tot in het hart van De Bannehoven. Hier woon je omringt door volwassen bomen en waterpartijen en met centraal in de wijk intieme groene hofjes. De natuur loopt door tússen de woningen en komt via de terrassen, balkons en veranda’s ook bijna ín de woningen. Auto’s zien we niet in het straatbeeld, zij staan verdekt geparkeerd en rijden om de wijk heen. Via fiets- en wandelpaden verbindt de wijk zich met haar omgeving.

image alt

Zaanse stijl in een modern jasje

Het landschap en de nieuwe wijk smelten samen; en ook de woningen passen op een natuurlijke manier in hun omgeving. De woonblokken zijn geïnspireerd op de historische houtloodsen in de Zaanstreek. Stoer, robuust en industrieel. Hier herleven de oude Zaanse waarden, maar dan wel in een modern jasje. Dit jasje krijgt verschillende uitstralingen in de appartementen en rijwoningen maar behoren wel tot dezelfde collectie. Hierdoor behoudt de wijk zijn eenduidige sfeer. In De Bannehoven komen in totaal 153 woningen, zowel huur als koop. Nieuwsgierig?

Bekijk de woningen
image alt

Met oog op de toekomst

Alle woningen die in De Bannehoven komen, zijn energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je verbruikt - voor verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. Bovendien zorgen we ervoor dat de wijk inspeelt op het veranderende klimaat: waterbuffers en groen langs de straten ontlasten het rioolsysteem tijdens hevige regenbuien. Met deze en andere duurzame toepassingen werken we aan een toekomstbestendige leefomgeving voor jou. Doe je mee?

Meer informatie
  Alles over bereikbaarheid
  Bekijk het woningaanbod