De Bannehoven
Logo Logo

Wat is jouw droomwoning?

De Bannehoven in Zaandijk

Rooswijk krijgt een nieuw groen en autovrij hart: De Bannehoven! De kinderen spelen lekker buiten in het intieme groene hof, terwijl jij een praatje met de buurman maakt. Waar je je één voelt met het waterrijke cultuurlandschap als je op de fiets stapt om even een boodschap in het dorp te doen. Hier woon je fijn, geborgen. Wie wil dat nou niet? En in dit natuurlijke en duurzame woongebied is straks genoeg woningaanbod voor iedereen. Zowel voor starters als voor gezinnen, maar ook voor senioren. Voor elk wat wils!

Wonen in waterrijk cultuurlandschap

De wijk Rooswijk is gebouwd in het voor de Zaanstreek zo kenmerkende veenweidelandschap. Dit waterrijke cultuurlandschap is heel afwisselend. Weilanden, sloten, slootoevers, meertjes en rietlanden waar graslandvegetaties de overhand hebben. Vanuit Rooswijk is het veenweidegebied nog overal zichtbaar. Enkele sloten verbinden dit stedelijk gebied met het landschap.

Nieuwbouwproject De Bannehoven

Scholen en woningen vormen straks samen één woon-werkpark in het groen, van de Fortuinweg tot aan de Sluissloot. Daarmee wordt een deel van de historie weer voelbaar, zoals het aangrenzende natuurgebied Guisveld. Het plan is om nieuw groen aan te laten sluiten op het aanwezige groen en water, zo worden de woningen op een natuurlijke manier in het landschap gesitueerd.

Planning

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van De Bannehoven. We willen het gebied, in samenspraak met bewoners en belanghebbenden, ontwikkelen tot een bijzondere plek die aansluit bij de industriële Zaanse historie en de waterrijke natuur. Op dit moment werken we aan het voorontwerp van het bestemmingsplan. Pas als het bestemmingsplan definitief is, gaan we de verkoop van de woningen voorbereiden. De verwachting is dat we in het najaar van 2019 met de verkoop kunnen starten. 

Op de hoogte blijven?

We breiden deze website gaandeweg uit met woningaanbod, voorzieningen en alles wat je maar wilt weten over het kopen van een nieuwbouwwoning. Wil je geïnformeerd blijven over de plannen van De Bannehoven en niets missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. We houden je de komende tijd graag op de hoogte van alle vorderingen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?