Opgeleverd

Nieuwbouw Noordeinde in Wormerveer

Nieuwbouwplan Noordeinde is een uitbreidingswijk van het dorp Wormerveer in de Zaanstreek. Het plan bestaat uit 59 woningen in authentieke Zaanse stijl aan het Noordeinde, pal aan de rivier De Zaan. Kwaliteit van leven was een van de belangrijkste pijlers bij de ontwikkeling van Noordeinde. Dat is onder andere terug te zien in de duurzaamheid, het vele groen en het behoud van het authentieke Zaanse gevoel. Alle woningen in Noordeinde zijn verkocht en opgeleverd.

image alt

Nieuwbouw aan het Noordeinde

Het nieuwbouwplan ligt aan de gelijknamige straat Het Noordeinde, van bijna 700 meter lang! Dit is een van de oudste straten van het Zaanse dorp Wormerveer. De plaatsnaam refereert naar het vroegere (voet)veer over de Zaan, naar het aan de overkant gelegen dorp Wormer. In 1889 werd op deze plek De Zaanbrug in gebruik genomen. Een iconisch beeld voor Wormerveer zijn de vele windmolens, die vooral olie persten.

image alt

Authentiek Zaans

De nieuwbouwwijk Noordeinde bestaat uit 59 woningen in authentiek Zaanse stijl, met hoek- en tussenwoningen, semi-bungalows en 2 onder 1 kapwoningen. Naast koopwoningen zijn er ook sociale huurwoningen gebouwd en een nieuw schoolgebouw voor basisschool De Toermalijn. De verkoop van de woningen startte op 6 mei 2020, waarna aannemer HSB bouw B.V. in januari 2021 kon starten met de bouw. In het 1e kwartaal van 2022 werden de laatste woningen in Noordeinde opgeleverd.

Zo duurzaam is Noordeinde

De woningen in Noordeinde zijn duurzaam en al voorbereid op de gasloze toekomst. Dat betekent dat ze zijn gebouwd zonder gasaansluiting en beschikken over de nieuwste installaties voor het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Zo zijn de woningen in plan Noordeinde uitgerust met een luchtwarmtepomp en voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen hebben een EPC van 0,4.