Opgeleverd

Nieuwbouw De Molenaer in Westzaan

In het pittoreske Westzaan, misschien wel een van de mooiste dorpen van Nederland, ligt het nieuwbouwplan De Molenaer. Het plan bestaat uit 37 schitterende woningen langs het Zuideinde, midden in het karakteristieke veenweidegebied. Omgeven dus door water en heel veel groen. Het woningaanbod in De Molenaer bestond uit diverse woningtypen. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en bewoond.

image alt

Woningen in authentiek Zaanse stijl

Aan het Zuideinde zijn 37 woningen gerealiseerd in verschillende typen; hoek- en tussenwoningen, 2 onder 1 kap- en halfvrijstaande woningen en (geschakelde) vrijstaande woningen. De nieuwbouwwoningen in De Molenaer passen volledig binnen de historische context van de Zaanstreek; vormgegeven met puntdaken, traditionele Zaanse kleuren en hout in de gevels. De wijk doet denken aan vroeger, maar de voorzieningen in de woningen en de materialen zijn modern en van hoogwaardige kwaliteit. De Molenaer is nieuwbouw in een landelijke omgeving. Overal rondom is heel veel water en groen.

image alt

Nieuwbouw aan het Zuideinde

Het nieuwbouwplan De Molenaer aan het Zuideinde in Westzaan is in 2 fases verkocht. In de 1e fase zijn 11 woningen gerealiseerd; 2 onder 1 kap-, halfvrijstaande en vrijstaande woningen. De Molenaer fase 2 bestond uit 26 woningen, waaronder ook rij- en hoekwoningen. De verkoop van de woningen startte op 30 maart 2020. In maart 2022 leverde aannemingsbedrijf Kuin B.V. de laatste woningen op.

image alt

Duurzaam wonen in De Molenaer

De woningen in De Molenaer zijn duurzaam en al voorbereid op de gasloze toekomst. Dat betekent dat ze zijn gebouwd zonder gasaansluiting en beschikken over de nieuwste installaties voor het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Zo zijn de woningen in plan De Molenaer uitgerust met een bodemwarmtepomp en voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen hebben een EPC van 0,26.