Bouwupdate Pakhuis aan de Zaan januari 2022

25 januari '22

Altijd leuk, nieuws van de bouwplaats! Ondanks dat de laatste bouwupdate alweer een tijdje geleden is, betekent dat natuurlijk niet dat er geen werk is verzet op de bouwplaats. Van aannemer Henselmans Bouw & Ontwikkeling hebben we weer een update gekregen van de werkzaamheden. Op de foto's is goed te zien dat het al lekker opschiet met de 6 woningen van Pakhuis aan de Zaan.

image alt

Voortgang werkzaamheden & planning

In december 2020 zijn de dakpannen gelegd. Hierdoor zijn de woningen nu zo goed als wind- en waterdicht. Medio januari 2022 stond in het teken van opruimen op de bouwplaats. Ook werd er een gedeelte van steigers afgebroken bij bouwnummer 5 en 6. Daardoor ontstond er ruimte voor de nutsbedrijven om de leidingen en invoeren aan te leggen. Dit proces neemt enkele weken in beslag.

De planning is/was als volgt:

  • Week 02 - Metselwerk/Vloerverwarming
  • Week 02 - Opruimen bouwplaats t.b.v. nuts partijen
  • Week 03 - Nuts invoeren
  • Week 04 - Nuts invoeren
  • Week 05 - Nuts invoeren en elektra in buitenwanden

image alt

Bezoek bouwplaats

Het is niet veilig om zomaar rond te lopen op de bouwplaats. Dit geldt zowel voor de dagen dat er gewerkt wordt als ook voor de dagen dat er niet gewerkt wordt. Daarom organiseert de aannemer regelmatig een kijkmoment op de bouwplaats. De laatste keer was dat op 11 januari jl. Het bezoeken van de bouwplaats is alleen toegestaan tijdens de kijkmomenten. Tevens geeft zo'n kijkmoment ook meteen de gelegenheid aan kopers om tevens een leverancier uit te nodigen. Bijvoorbeeld voor het inmeten van de vloeren of de keuken.

Prognose oplevering

Ondanks dat de planning van de bouw voorspoedig verloopt, blijft het lastig om een exacte prognose van oplevering door te geven. Er kunnen altijd onvoorspelbare factoren zijn zoals bijvoorbeeld strenge vorst of veel regen. Zoals het er nu naar uitziet verwacht de aannemer te starten met het opleveren van de 1e woningen eind 2e kwartaal 2022.