Nieuwbouw in Zaandam

Zaandam blijft verrassen. Al enige jaren waait er een frisse wind over en langs De Zaan. Zo klopt er een geheel nieuw stadshart met tal van voorzieningen. Dit werd uitgeroepen tot de 2e ‘Beste Binnenstad 2013-2015’ achter Venlo, in de categorie middelgrote binnensteden. Ook qua vestigingslocaties en bereikbaarheid heeft Zaanstad de wind mee.

Windmolens hebben in Zaandam in de loop van de jaren plaatsgemaakt voor fabrieksgebouwen en pakhuizen. Prachtige industriële monumenten. Grote ondernemingen als Albert Heijn, Verkade, Bruynzeel, Wessanen, Honig en Duyvis profiteerden volop en sloegen later vleugels uit.

Alternatieve tekst om pagina te kunnen publiceren.

Evenementen

In Zaandam is het hele jaar door genoeg te doen, er vinden veel activiteiten plaats op het gebied van kunst, cultuur, muziek en sport. Zoals de jaarlijkse Dam tot Damloop, de Zaanse Schansloop, de Folkloredag waar oude tijden herleven, de Zaanse Huttenbouw voor de jeugd in de laatste week van de schoolvakantie en het foodfestival aan de Zaan.

aangename straat

Aangename straat

Zaandam bestaat eigenlijk uit 2 parallelle dijken aan weerszijden van de Zaan: Oostzijde en Westzijde. Straten waarlangs ieder in het verleden zijn werkplek en/of woonhuis bouwde of liet bouwen. De locatie 'De erven’ - achter Westzijde 128-132 - en de volledige percelen van de voormalige bebouwing van de huisnummers Westzijde 124, 126 en 126b zijn zulke locaties waar men vroeger woonde en werkte. De Westzijde is een aangename straat, met klassieke herenhuizen en oude platanen. Aan de straat ligt ook de bekende Bullekerk.