Logo Logo

Voorzieningen in de Zaanstreek

Met de voorzieningen in de Zaanstreek zit het wel goed. De regio heeft een eigen ziekenhuis, winkelen kun je prima in het stadshart Zaandam of aan de Zaanboulevard, er zijn volop mogelijkheden voor sport en recreatie en het hele jaar door worden in de Zaanstreek leuke evenementen gehouden.

Winkelen

In de Zaanstreek kun je heerlijk winkelen. Zaandam bijvoorbeeld heeft een uitgebreid winkelgebied, dat de afgelopen jaren een metamorfose heeft ondergaan. Het gebied is uitgebreid met parkeergarage en een Pathé-bioscoop en heeft de gezamenlijke naam ‘Hermitage Shopping Zaandam’ gekregen. In Wormerveer ligt De Zaanboulevard, waar je kunt winkelen bij echte speciaalzaken. Net als in het stadshart van Zaandam kun je hier ook heerlijk op een terras zitten of genieten van leuke evenementen.

Of ga naar het dorp Krommenie, met een prettige dorpse sfeer. De winkels in de Noorderhoofdstraat hebben vaak een lange historie. Voor woonwinkelen tot slot kun je terecht bij de Woonboulevard Zaandam (aan de Bruynzeel Boulevard). Hier vind je onder meer de woon- en lifestylewinkel Loods 5, maar ook verschillende outlets én de grootste kringloopwinkel van de Zaanstreek ‘Noppes’.

Onderwijs

De Zaanstreek biedt een evenwichtig schoolaanbod: iedere onderwijsvorm is aanwezig. Zo is er altijd wel een geschikte basisschool in de buurt. In Zaandam en de diverse dorpen vind je openbare scholen, bijzondere scholen, maar ook een vrije school. Kijk op de website van de gemeente Zaanstad voor een overzicht van scholen

Sport

In de Zaanstreek is er eigenlijk geen sport die niet beoefend kan worden in verenigingsverband. Zo zijn er meerdere verenigingen voor bijvoorbeeld voetbal, hockey, korfbal, tennis, atletiek, roeien, zeilen of boogschieten. In de Wijdewormer ligt De Zaanse Golfclub, een 18 holes golfbaan met een prachtige ligging rond een voormalig natuurzwembad.

Recreatie

De Zaanstreek heeft verschillende recreatiegebieden waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen, hardlopen of skeeleren. Recreatiegebied Het Twiske ligt tussen Amsterdam, Zaandam en Purmerend en is ideaal voor waterrecreatie. De Jagersplas ligt aan de oostkant van Zaandam en is prima bereikbaar met de fiets. Dit recreatiegebied heeft strandjes, fiets- en wandelpaden en viswater. Het Wormer- en Jisperveld tot slot is een veenweidegebied met veel open water, dat zich prachtig leent voor varen én schaatsen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?