Wethouder ontvangt inrichtingsplan De Bannehoven

4 februari '19

De plek waar tot 2012 het gemeentehuis van Zaanstad stond, verandert binnenkort in een bijzondere woonbuurt, de Bannenhoven. Dinsdagavond 22 januari ontving wethouder Songül Mutluer (Bouwen en Wonen) het inrichtingsplan uit handen van Harm Janssen, Regiodirecteur BPD Noord-West en de participatiegroep. Deze groep bestaat uit bewoners en bedrijven uit de buurt die hebben meegedacht over de plannen.

Uitwerking van de plannen

Het gemeentehuis in Zaandijk is enkele jaren geleden gesloopt. In 2018 is de ontwikkelcombinatie BPD-T&G gestart met het uitwerken van het plan `de Bannehoven' met ongeveer 150 woningen. BPD-T&G won de door de gemeente uitgeschreven competitie. Een participatiegroep, bestaande uit bewoners en bedrijven uit de wijk Rooswijk, is vervolgens betrokken bij de uitwerking van de plannen. 

Planning start verkoop

De overhandiging vond plaats aan het eind van een inloopmiddag voor de buurt. Omwonenden werden door het projectteam geïnformeerd over de voortgang. Er werden tekeningen van de inrichting van het openbare gebied en uitgewerkte gevelaanzichten van de nieuwbouwplannen getoond. Het ontwerptraject duurt nog ruim een half jaar. De start van de verkoop wordt verwacht in de tweede helft van 2019. De bouw begint naar verwachting in het voorjaar van 2020. Als alles mee zit krijgen de eerste nieuwe bewoners de sleutel in de eerste helft van 2021.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Aanmelden als belangstellende? Terug naar de homepage