Je eigen huis vanaf scratch bouwen in De Bannehoven? Dat kan!

Je eigen huis vanaf scratch bouwen in De Bannehoven? Dat kan!

26 augustus '21

Aan de oostkant van de nieuwbouwwijk De Bannehoven bevinden zich 12 prachtige nog onbeschreven kavels. Zie jij jezelf wel wonen in De Bannehoven en is het altijd al een droom geweest om zelf je woning vorm te geven? Dan is een ‘zelfbouwkavel’ jou op het lijf geschreven! Met een team van specialisten ontwikkel je vanaf scratch een droomwoning voor jou en je gezin. Hoe dat precies werkt leggen we je graag uit.

Je eigen huis realiseren

Tegenover het Saenredam College liggen 12 prachtige nog onbeschreven kavels waar je zelf bepaalt hoe je huis wordt gebouwd. Los van bepaalde regels buitenshuis heb je veel vrijheden om je woning helemaal naar smaak te ontwerpen. Dit noemen we ook wel particulier mede-opdrachtgeverschap (PMO), wat betekent dat je opdrachtgever bent voor de bouw van een woning. Je staat dus, met hulp van specialisten, aan het roer van je eigen woonproject. Gaaf toch?

image alt

Het proces van A tot Z

Ben je gevallen voor een kavel en wil je tot koop overgaan? Net als bij een woning teken je hiervoor een koopovereenkomst. Vanaf dit punt wordt het wel net ietsjes anders, maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Je wordt tijdens het ontwerpproces begeleid en geadviseerd door een PMO-team bestaande uit een architect van Heren 5 Architecten, een constructeur, een bouwkundige toetser en een aannemer van T&G Bouwcombinatie. Het ontwerpproces tot aan de aannemingsovereenkomst duurt zo’n 16 weken. Hieronder lees je in het kort hoe dat gaat. Toch liever de lange versie? Lees hem hier.

image alt

Regels en vrijheden

In het gebiedsplan zijn voor de PMO’s bepaalde randvoorwaarden opgesteld. Zo moeten de woningen bijvoorbeeld een hoofdingang aan de straatzijde, twee of drie verdiepingen en een gemetselde gevel in genuanceerde kleur of houten gevel hebben. In de basis zijn er twee plattegronden (type A en type B) vanuit waar de architect verder werkt, met afhankelijk van het kavelnummer nog een mogelijkheid tot een aanbouw aan de voorzijde. Dit vind je in de kavelpaspoorten. Ga je voor een parterre uitbouw of een gevelbrede uitbouw? Aan jou de keus! Binnen schuif je naar hartenlust met de binnenwanden, bepaal je de elektrapunten en kies je voor een optionele extra badkamer. Ook de trappen, vensterbanken, binnendeuren, en nog veel meer bepaal jij. Zo bouw je aan jouw eigen unieke woning.

Het kostenplaatje

Alle 12 de kavels hebben een oppervlakte van 63 m2 en krijgen 2 parkeerplaatsen. PMO 1 t/m 10 hebben een vraagprijs van €170.000, PMO 11 van €180.000 en PMO 12 €195.000. Qua bouwkosten moet je rekening houden met ongeveer €300.000 tot €400.000, afhankelijk van o.a. de indeling, materialen, afwerking en installaties. Bekijk de prijslijst voor de kavels hier.

Toch nog vragen? Neem contact met ons op!
Wil jij jouw droomhuis bouwen? Ontdek de kavels