Bouwupdate mei 35 appartementen Bannehoven

25 mei '23

Er zijn weer flink wat vorderingen gemaakt op de bouwplaats van De Bannehoven. In deze korte bouwupdate informeren we je over de voortgang van de bouw van de 35 appartementen in De Bannehoven. Kijk en lees je mee?

Stand van de bouw

De bouw van de 35 nieuwbouw appartementen vordert gestaag. Het hoogste punt is al bijna bereikt! Wist je dat het bereiken van het hoogste punt in de bouw een traditionele mijlpaal is die vaak gevierd wordt met zogenaamd pannenbier en het hijsen van de vlag? Het woord 'Pannenbier' wordt gebruikt omdat na het bereiken van het hoogste punt de volgende stap het leggen van de dakpannen is. Een leuk weetje toch?

De staalconstructie en de dakconstructie worden op dit moment gemonteerd. Het metselwerk is gereed tot de 7e verdieping. In de woningen is de dekvloer tot en met de 4e verdieping al aangebracht. Tevens is er gestart met het aanbrengen van de vloerverwarming op de 5e verdieping. Daarna kan ook deze dekvloer aangebracht worden. De gibobouwer is bezig met het plaatsen van de binnenwanden. De wanden op de begane grond zijn gereed en ze zijn nu bezig met de binnenwanden in de appartementen op de 1e verdieping. Hierna worden de installaties in deze wanden aangebracht. De stukadoor verwacht deze maand te starten op de 3e verdieping. De aannemer is ook begonnen met het monteren van de buitenkozijnen.

Kijkmomenten

In juni start de aannemer met de eerste kijkersdag voor de kopers. Als koper kijk je hier natuurlijk ontzettend naar uit. Je gaat je nieuwe woning voor het eerst zien, en je hebt meteen de gelegenheid om bijvoorbeeld je keuken alvast te laten inmeten door de keukenleverancier. De kopers van de appartementen op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping zijn de gelukkigen die als eerste hun nieuwe appartement gaan bekijken. Uiteraard volgen daarna ook de kopers van de appartementen op de hogere verdiepingen. We wensen alle kopers heel veel plezier op de kijkdagen.

Planning

De aannemer verwacht te kunnen gaan starten met opleveren het 4e kwartaal van 2023. Dit is natuurlijk een voorlopige prognose en dit kan altijd nog verschuiven door onvoorziene omstandigheden.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder
Hoe ziet de planning eruit? Bekijk het hier