Stadshart Zaandam, alles in de buurt

Pakhuis aan de Zaan ligt heel centraal in Zaandam. Met het stadshart in de voortuin heb je alle nodige voorzieningen in de buurt. Het stadhuis, een bioscoop, theater, horecagelegenheden, supermarkten en het winkelgebied, allemaal op loopafstand.

image alt

Winkelen in Zaandam

Het centrum van Zaandam wordt een steeds leuker en gezelliger winkelgebied. Het winkelaanbod aan de onlangs weer open gegraven Gedempte Gracht is zeer gevarieerd. Hier vind je grote winkelketens zoals Hema, Primark en MediaMarkt, maar ook verrassende speciaalzaken. Ook in de Westzijde zelf bevinden zich talloze speciaal- en familiezaken waar je exclusief kunt winkelen. Boodschappen doen kun je ook lopend. Dicht bij Pakhuis aan de Zaan, aan de Westzijde, vind je 2 supermarkten: Lidl en Dirk.

image alt

Eten, drinken en uitgaan

Aan de Westzijde kun je in Het Tolhuys genieten van een hapje en een drankje aan de Zaan. Verderop, in het centrum, zijn vele restaurants en cafés. Vooral rond de historische Dam, met in het midden het standbeeld van Czaar Peter, bevinden zich vele terrasjes voor een hapje en een drankje. ‘s Avonds is dit plein het sfeervolle middelpunt van het uitgaansgebied. Voor een leuk avondje uit kun je naar de Pathé bioscoop naast het station, of naar het Zaantheater.

image alt

Onderwijs

Kinderen kunnen lopend of op de fiets naar school. In de directe omgeving van jouw woning aan de oever van de Zaan zijn 4 basisscholen: Et Buut, De Westerkim, Over de Brug en Willibrord (aan de overkant van de Zaan). Ook voor voortgezet onderwijs zijn verschillende scholen op fietsafstand. En aan de andere kant van het station is een ROC voor middelbaar beroepsonderwijs.

image alt

Cultuur

Op het gebied van cultuur is in Zaandam ook genoeg te doen. Dé publiekstrekker van de Zaanstreek is natuurlijk de Zaanse Schans, met de historische molens. Ook de moeite waard is een bezoek aan het Czaar Peterhuisje, een klein arbeidershuisje gebouwd in 1632, waar de Russische tsaar in 1697 verbleef toen hij naar Zaandam kwam. Of wandel de Monet Route langs alle plekken in de omgeving die de Franse schilder schilderde toe in de Zaanstreek verbleef. Het gebouw van hotel Intell, met 5 verschillende Zaanse geveltjes, is onderwerp geweest in vele internationale architectuurbladen.

Hoe kun je Zaandam het beste bereiken? Bereikbaarheid
Zoek en vind jouw droomhuis Woningen