Oplevering van de Molenaer komt in zicht

26 november '21

Er is veel gebeurd sinds de laatste bouwupdate van de 26 woningen in het Westzaanse plan Molenaer in juni van dit jaar. Inmiddels komt de oplevering zelfs al in zicht. We hebben van de aannemer weer een aantal foto's vanaf de bouwplaats ontvangen. Kijk en lees je mee?

image alt

De voortgang

Zoals gezegd verloopt de voortgang op de bouwplaats voorspoedig:

  • de dekvloeren van alle woningen zijn aangebracht;
  • de trappen zijn geplaatst
  • de woningen zijn voorzien van alle binnenwanden.

De stukadoors, tegelzetters en spuiters zijn binnen hard aan het werk en buiten zijn de grondwerkers bezig met het aansluiten van de riolen en het aanvullen van de tuinen.
We verwachten dat in december het Nutsbedrijf aan de slag gaat zodat aansluitend in het nieuwe jaar kan worden gestart met het woonrijp maken van de straat.

image alt

Prognose oplevering

De aannemer verwacht eind februari 2022 te starten met het opleveren van de eerste woningen. Vervolgens nemen per week 2 of 3 bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst.

Uiteraard is dit een prognose. Aannemer Kuin is wat de voortgang van de werkzaamheden betreft, ook afhankelijk van andere partijen zoals bijvoorbeeld leveranciers, onderaannemers, Nutsbedrijven en het weer. Daarom kunnen er aan de opleverprognose geen rechten worden ontleend. 

image alt

Even binnen kijken?

Ja, we kunnen wel begrijpen dat de aanstaande bewoners en overige belangstellenden graag een kijkje willen nemen in een woning in aanbouw. Echter is dat om veiligheidsredenen niet toegestaan. Dit geldt zowel voor werkdagen als voor dagen waarop er op de bouwplaats niet gewerkt wordt. Dus ook als er in verband met de kerstvakantie van 27 december tot en met 9 januari geen werkzaamheden uitgevoerd worden.

Toch een indruk krijgen van de voortgang van de werkzaamheden in de woningen? De foto hiernaast geeft je een goede kijk op de status.

Een vraag? We staan je graag te woord
Wil je iets weten? Bekijk de veel gestelde vragen