Hoe staat het nu met De Molenaer?

23 januari '19

In november 2018 informeerden wij jullie voor het laatst over de voortgang van fase 2 van De Molenaer. Hoe staat het er nu januari 2019 voor? Hierbij een kleine update.

Stedenbouwkundig- en Bestemmingsplan

Op dit moment wordt er hard gewerkt om het Stedenbouwkundig Plan klaar te maken om door door de gemeente te worden  beoordeeld. Dat gaat volgens de planning vanaf de laatste week van januari gebeuren en neemt ongeveer 2-3 weken in beslag. Eind februari hebben we dan duidelijkheid over het stedenbouwkundige plan. Ondertussen zijn we ook bezig om het Bestemmingsplan te maken en af te stemmen met de gemeente Zaanstad. Dit neemt over het algemeen wel wat tijd in beslag. Wanneer er dus meer duidelijkheid over het Bestemmingsplan is, kunnen wij op dit moment nog niet inschatten.

Wat volgt daarna?

Zodra wij een akkoord hebben op het Stedenbouwkundige Plan gaan de ontwerpen van de woningen zo snel mogelijk naar de Welstandscommissie. Of we nog dit jaar in verkoop gaan met fase 2, is afhankelijk van de snelheid waarop de gemeente het concept Bestemmingsplan beoordeelt. Als we duidelijkheid hebben over de opmerkingen van de gemeente op het Stedenbouwkundig plan organiseren wij een informatieavond voor belangstellenden en omwonenden. Dit is waarschijnlijk ergens in maart. Tegen die tijd kunnen we ook meer laten zien van de woningen. Wil jij hier graag wonen? Geef op de woningpagina het woningtype van jouw voorkeur een hartje en maak een Mijn Eigen Huis-account aan. Zo kunnen wij je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Westzaan.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wil jij hier wonen? Maak een persoonlijk account aan