Wonen in het prachtige Westzaan

Het pittoreske dorp Westzaan ligt aan de westkant van Zaandam, aan de rand van de Westzanerpolder. Midden in het karakteristieke Zaanse veenweidegebied en omgeven door water. In het oude lintdorp zie je een bonte mengeling van groene, houten huizen met fraaie gevels en draaiende molens en in de omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen.

Wandelen en fietsen

In Westzaan heb je alle rust en ruimte om te wonen, werken en volop te genieten van de prachtige Oudhollandse natuur. De omgeving van het dorp bestaat uit oudhollandse dorpjes, slingerende weggetjes, monumentale stolpboerderijen, molens, vaarten en een uitgestrekt groen polderlandschap. Daarachter het door sloten en vaarten doorsneden veengebied. Het oude slagenlandschap leent zich prima voor heerlijke wandelingen en fietstochten.

Westzaan ligt in het zuidelijk deel van Zaanstad en loopt van onder Wormerveer tot aan de oude zeedijk langs het Noordzeekanaal. Het lintdorp maakt sinds 1974 deel uit van Zaanstad, de jonge gemeente die is gevormd uit de stad Zaandam en de 6 dorpen die al dateren uit de Middeleeuwen.

Kerk

Fijn wonen in Westzaan

Eenden
Weiland

met alle voorzieningen in de buurt

Geschiedenis van de Zaanstreek

In de waterrijke Zaanstreek maken molens al meer dan 400 jaar deel uit van het landschap. Sinds de 1e houtzaagmolen ’t Juffertje in Zaandam in 1596 aan het werk ging, zijn er in dit gebied in de 300 jaren daarna meer dan 1100 molens verschenen. Allemaal industriemolens, zoals papiermolens, cacaomolens en specerijmolens. Zo ontwikkelde de Zaanstreek zich tot het 1e grote industriegebied ter wereld.

Meer geschiedenis

Wat is er te doen? Bekijk de voorzieningen
Bekijk ons woningaanbod Wil jij hier wonen?